Cavapoo

De Cavapoo is een prachtige kruising tussen een Cavalier King Charles Spaniel en een poedel.
Er zijn vele generaties Cavapoos maar wij fokken eerste generatie (F1) Cavapoos. Dit is gewoon een rechtstreekse kruising tussen een CKCS en een poedel (50% CKCS en 50% poedel).

Ze kunnen in grootte variëren, afhankelijk van de grootte van de poedel die wordt gebruikt om te fokken. We kruisen met zowel toy- als dwergpoedels, afhankelijk van de grootte van onze Cavalier King Charles Spaniel-teef. Een Cavapoo zal ongeveer 25 tot 30 centimeter hoog zijn en ongeveer 6 tot 11 kg wegen.

Ze zijn er in verschillende kleuren; we hebben crème, goud, abrikoos, rood, partikleurig, zwart, driekleurig en blenheim gefokt.

Ze zijn erg zacht, hebben grote ogen en een losse, golvende, weelderige vacht. De vacht moet regelmatig verzorgd worden om klitten te voorkomen. De vacht van de Cavapoo is van gemiddelde tot lange lengte met een zachte donzige structuur met een zekere mate van golven of krul. Dit hangt af van wat de pup van zijn ouders erft. Ze verharen niet of nauwelijks.

Ze hebben mooie ronde ogen en een schattig neusje. Ze zijn de knuffeligste van de drie rassen waarin we gespecialiseerd zijn en zouden het heerlijk vinden om de hele dag met je te knuffelen als ze dat konden!

Dit ras is echt een schoothondje! Ze houden van knuffels, zijn erg loyaal en erg aanhankelijk. Ze zijn makkelijk in de omgang. Niet echt een avontuurlijk buitenras en ik zou ze niet aanraden voor een wandelend / kamperend gezin. Dan past een Cockapoo beter bij u.

Cavapoo’s zijn erg vriendelijk en sociaal. Hierdoor zijn het fantastische gezelschapsdieren. Ze houden ook heel erg van kinderen waardoor het de perfecte gezinshond is! Ook kunnen ze goed overweg met andere dieren.