Maltipoo

De Maltipoo is een kruissing tussen de Maltezer en de Poedel.

Een volwassen Maltipoo zal ongeveer tussen de 4 en de 8kg gaan wegen en tussen de 20 en de 30cm hoog worden..

De Maltezer is wit van kleur dus de Maltipoo erft het grootste deel van zijn kleur van de Poedel. Maltipoo-kleuren kunnen een parti of effen kleur zijn. Partikleur is een combinatie van twee willekeurige kleuren. Abrikoos, zwart, bruin, blauw, crème, zilver, wit, grijs of zilver beige zijn de meest voorkomende kleuren van de Maltipoo.  De vacht van de Maltipoo is van gemiddelde tot lange lengte met een zachte donzige structuur met een zekere mate van golven of krul. Dit hangt af van wat de pup van zijn ouders erft. Ze verharen niet of nauwelijks.

De Maltipoo moet regelmatig geborsteld worden. Het professioneel knippen van de vacht is vereist. Wassen moet alleen worden gedaan als dat nodig is met behulp van een milde shampoo.

De Maltipoo is erg sociaal, sportief en heeft een vrolijk en levendig karakter. Ze zijn actief, wendbaar en alert. De Maltipoo is aanhankelijk, trouw en liefdevol en komen het beste tot hun recht in gezinnen met kinderen. Ze kunnen over het algemeen goed met honden, katten en andere huisdieren. Het is een lief en vriendelijk huisdier.

De Maltipoo kan de neiging hebben om koppig te zijn. Echter zijn ze intelligent en ze staan te popelen om hun baas te plezieren. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met beloning, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Het zijn kleine energieke hondjes, een korte stevige wandeling in de ochtend en avond is meer dan genoeg beweging om de hond tevreden te houden.  De Maltipoo is een ideale hond voor degenen die in kleine appartementen in de stad wonen, maar ook graag in de buitenwijken woont met een eigen tuin.