Havapoo

De  Havapoo is een kruising tussen het leuke Cubaanse hondje de havanezer en een toy of dwerg poedel. Wij fokken de F1 combinatie waarbij mama de Havanzer is en papa de poedel.

De Havapoo word ongeveer tussen de 25 en de 30cm hoog. Het gewicht zal rond de 5 tot 8 kilo worden.

De Havapoo is klein en past dus perfect is het appartementsleven maar zijn geschikt voor elk type gezin, alleenstaanden, stellen, grote gezinnen, ouderen.

De vacht van een Havapoo zal middellang of lang zijn. Het kan zowel golvend als gekruld zijn afhankelijk op welk ouderras de Havapoo het meest lijkt.
Het ras verhaart niet/nauwelijks en kan dus ook geschikt zijn voor mensen met een allergie

Havapoo zijn er in veel verschillende kleuren. Dit kunnen effen kleuren zijn, tweekleuren of driekleuren. Dit kan bestaan uit: Zwart, wit, bruin, abrikoos, choco.

Een Havapoo is erg intelligent en makkelijk te trainen, ze leren snel commando’s en zijn behoorlijk goede besluitvormers. Ze zijn niet zo hyperactief als sommige andere hondjes uit deze groottecategorie. Het zijn erg vriendelijke hondjes en hebben het het meeste naar hun zin in een liefdevol huis. Omdat ze erg lief en betrouwbaar zijn, zijn het geen goede waakhonden. Ze zullen andere honden in huis niet erg vinden, sterker nog, ze zijn geweldig met honden en andere huisdieren. Ze houden erg van spelen en zullen ook zachtaardig en liefdevol zijn naar kinderen.