Poedel

Een poedel is een vrolijk, aanhankelijk, intelligent en trouw hondje vol energie. Ze zijn erg gehecht aan hun baas of hun gezin. Ze zijn heel vriendelijk en kunnen meestal goed overweg met andere honden. Ze kunnen een beetje waaks zijn maar agressief zijn ze niet. Omdat de poedel veel energie heeft vinden ze alles wat met beweging te maken heeft erg leuk! Denk dan aan wandelen, fietsen en zwemmen. Omdat ze zo intelligent zijn kun je ze van alles leren zoals verschillende sport.

De vacht van een poedel heeft veel verzorging nodig. Dagelijks borstelen is aangeraden om klitten in de vacht te voorkomen. Professioneel knippen moet om de 6 tot 8 weken worden gedaan. Er zijn verschillende looks die je kunt kiezen voor een poedel.

 

Ook is het belangrijk om de oren goed in de gaten te houden, als de haren hier te lang worden kunnen ze ontstekingen krijgen. De poedel verhaart niet dus zijn ze ook geschikt voor mensen met een allergie.

De dwerg poedel weegt ongeveer tussen de 5 en de 8kg en word tussen de 28 en de 35cm hoog. Alles wat hier onder ligt word een toy genoemd.
De middenslag poedel weegt ongeveer tussen de 8 en de 12kg en word tussen de 35 en 45cm hoog.

Poedels zijn er in verschillende kleuren. Abrikoos, zwart, wit, creme, grijs, choco, bruin, rood en gevlekt (dit noemen ze harlekijn).