Cockapoo

Een Cockapoo-puppy is een kruising tussen een Cocker-spaniël (moeder) en een poedel (vader).
Een Cocker Spaniël word ongeveer tussen de 36 en de 43 cm hoog en kan tussen de 12 en de 16kg gaan wegen. Een toy poedel is tot 28cm hoog en weegt tussen de 2 en 3,5kg. Een dwergpoedel is maximaal 28 tot 35 cm hoog en het gewicht varieert van 5 tot 10kg. Een middenslag poedel is 35 tot 45 cm hoog en het gewicht kan varieren van 8 tot 15kg. Daarom hangt de grootte van een Cockapoo af van het type Cocker Spaniel en Poedel waarmee ze gefokt zijn.

Wij gebruiken een kleine middenslag poedel of een dwerg poedel. Onze cockapoos die gedekt zijn door een dwerg poedel worden ongeveet tussen de 30 en de 35cm, de cockapoos die gedekt zijn door een middenslag poedel  zullen ongeveer tussen de 35 en de 45 cm worden.

Wij fokken F1-generatie Cockapoos. Dit zijn de eerste kruising tussen een Cocker Spaniel en een Poedel (50% Cocker Spaniel en 50% Poedel). De Cockapoo is een ras wat niet verhaard en zou daarom geschikt kunnen zijn voor mensen met allergieën. (Er kunnen uitzonderingen zijn)

Ze hebben een mooie los gekrulde tot strak gekrulde vacht die lang en zacht is. Ze kunnen op de lengte worden geknipt / getrimd en er uit zien zoals u dat wilt.

De Cockapoo is een kleine stevige hond, is zeer intelligent en word steeds populairder als gezelschapsdier. Het zijn geweldige familiehonden. Energiek en loyaal aan hun gezin. Ze zijn geweldig met kinderen en zullen uw kinderen en uzelf urenlang vermaken. Ze houden over het algemeen van water en spelen en zijn vaak een briljant ras voor behendigheids-, flyball- en gehoorzaamheidslessen. Het is een erg sociaal ras en erg intelligent. Ze houden ervan om bezig te zijn en te worden geprikkeld. Ze zijn vriendelijk, aanhankelijk, dol op kinderen en willen u graag behagen, waardoor ze een goede keuze zijn als fijne gezinshond. Ze zijn erg extravert en uitstekende gezelschapshonden.